The Art of being a Team

In 1994 hoorde ik Player’s Ball van Outkast voor het eerst. Het zou de eerste van de vele liedjes zijn die mijn oren sierden van het nu legendarische trio producenten dat bekend staat als Organized Noize. Onlangs heb ik de documentaire The art of Organized Noize bekeken, een verhaal over het begin, succes, strijd en wedergeboorte. Een verhaal dat veel weg heeft van het verhaal van een bedrijf of een team.

Zoals elk bedrijf begon hun verhaal met een idee / droom. Een droom van betere dagen, een droom om succesvol te zijn! Binnen het team van 3, hadden ze elk hun eigen smaak, specialiteit en rol, die ze combineerden om sonische landschappen te creëren die het geluid van Southern HipHop zou vormen. Ze speelden in op elkaars sterke punten en creëerden iets unieks. Maar wat maakte dit team van producenten zo succesvol. Laten we eens kijken naar Organized Noize met behulp van de 7 kerncomponenten van de psychologie van teamwork

1 Teamidentiteit

Het verlangen van Organized Noize (en The Dungeon Family) om samen te werken was zo groot dat er een periode was waarin ze in principe woonden in het ouderlijk huis van Rico Wade. In dat huis werkten ze allemaal samen vanuit de studio in de kelder. Hier vormden ze hun geluid en vooral hun teamidentiteit The Dungeon Family. Een identiteit die ze gevoed hebben door te delen, geven en ieder op hun eigen manier laten groeien.

2 Motivatie

In de kelder hadden ze elk hun eigen rol, bepaalden ze hun doelen en bleven ze volhardend elkaar motiveren om hun doelen te bereiken. Het is duidelijk dat iedereen de aspiraties van de anderen kende en de ruimte bood om aan deze ambitie te voldoen. Zelfs als in sommige gevallen deze ambities niet direct in overeenstemming waren met waar de rest van de groep aan werkte.

3 Emotioneel bewustzijn

De documentaire laat zien hoe belangrijk emotioneel bewustzijn is voor een team. In het begin van hun reis waren Organized Noize altijd samen en bewust van elkaars emoties. Op het toppunt van hun sterrenstatus zorgde het gebrek aan goede communicatie voor verlies van het emotionele bewustzijn en daarmee voor interne strijd. Maar de band die in het verleden werd gevormd, zorgde ervoor dat Rico bewust genoeg was, om Ray Murray bij te staan en hem opnieuw te vergezellen toen hij emotioneel overbelast raakte. Dit is een voorbeeld van hoe hun emotionele bewustzijn het trio bijeenhield en zorgde voor een goed ondersteuningssysteem.

4 Communicatie

Onder “Emotioneel Bewustzijn” wordt ook het belang van goede communicatie benadrukt. De moed om te communiceren wanneer dingen niet goed gaan, is erg belangrijk binnen een team. Ray had zijn gevoelens en emoties voor zichzelf kunnen houden, maar hij koos ervoor om ze te delen. Het belangrijkste om op te merken is de reactie van de anderen. Ze handelden op deze schreeuw om hulp en zorgden ervoor dat het niet alleen werd gehoord, maar dat er stappen werden ondernomen om het probleem op te lossen.

5 Stresstolerantie

In de documentaire werden verschillende periodes benadrukt die de stresstolerantie van Organized Noize en hun naasten aantoonden. Voorbeelden van deze stressmomenten zijn het verlies van hun eerste studio en het verplaatsen naar de kelder van het ouderlijk huis van Rico Wade. Een beslissing die ook zijn moeder en zussen beïnvloedde.

Je zou kunnen zeggen dat de beste demonstratie van stresstolerantie door Organized Noize op het moment was dat ze niet meer relevant werden geacht. Van de meest gevraagde producenten naar labels die hun telefoontjes niet accepteren of bereikbaar voor hun waren. Ook het moeten aanpassen aan de huidige muziekinstrumenten en deze te mengen met hun traditionele manier van muziek maken.

6 Conflictoplossing

Het team behandelde verschillende bronnen van conflicten, conflicten die voortkwamen uit externe factoren en conflicten binnen het team.

Het conflict om te maken wat labels wensten, versus het creëren van hun eigen nieuwe geluid. Wat resulteerde in het verlies van een deal van USD 20 miljoen. Dergelijk conflicten spelen zich ook af in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld door een service of keuzes te maken, puur omdat het werd gevraagd door een klant of zelfs door het management. Het innerlijke conflict is te zien tijdens een periode waarin Rico Wade en Sleepy Brown nauwelijks  meer communiceerden. Als  2 leden van een trio niet kunnen communiceren kan zo een conflict een team verlammen en vernietigen. Maar ze zette door en pakten toekomstige uitdagingen aan.

7 Positieve stemming

Het behouden van een positieve stemming is gemakkelijk wanneer de dingen op jouw manier gaan, maar de echte test van een team is het handhaven van deze stemming en vooruitzien wanneer de chips uitvallen. Naarmate de documentaire ten einde loopt, zie je de positieve vooruitzichten die Organized Noize gebruikt om de toekomst aan te pakken. Je ziet de moed die ze hebben door trouw te blijven aan hun geluid. Hun positieve kijk en gevoel voor humor is wijdverspreid in de hele documentaire, zelfs als het gaat over de uitdagingen waarmee ze werden geconfronteerd.

Of het nu gaat om muziek, sport of zakelijk, alle teams hebben een balans nodig van de 7 kerncomponenten. Neem de tijd en bekijk uw team en hoe u deze 7 componenten onderhoudt.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het verhaal van dit trio, is The Art of Organized Noize is te zien op Netflix. Ik zou het leuk vinden om te horen wat jij ervan vond en “takeaways” hebt die ik misschien heb gemist.

Reageer hieronder en deel deze blog met je familie, vrienden en collega’s!