De sleutel tot het succes van een rolmodel.

De jeugd van tegenwoordig heeft verschillende rolmodellen, de populairste zijn op dit moment Youtubers, Instagram influencers en HipHop-artiesten. Van deze 3 vertoont de Hiphop-artiest / rapper het meeste zelfvertrouwen. Een eigenschap die niet alleen jongeren, maar iedereen zou moeten hebben.

De meeste rappers herinneren je er snel aan dat ze de beste zijn. Ze rijmen over wat ze willen hebben of over wat ze hebben bereikt. Ze vertellen hun publiek voortdurend wat ze willen en / of wat ze hebben bereikt. Maar helpt dit ook om het succes te behalen waar ze het constant over hebben?

De grootste vijand van succes is de stem in ons hoofd die is ontworpen om ons te waarschuwen voor potentieel gevaar. In de oudheid was het: “Pas op, er zou een tijger zich achter die struik kunnen verbergen en het zal je doden!”, dit garandeerde ons voortbestaan, maar nu hoeft het grootste deel van de maatschappij niet langer bang te zijn voor het roofdier dat zich schuilhoudt. De stem van overleven is nu de stem van mislukken geworden. Wat als het fout gaat? Wat als het faalt? Weet je zeker dat je het risico wilt nemen? Het is de stem die direct invloed heeft op ons zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen is het geloof dat jij jouw doel hoe dan ook zult bereiken. Zelfvertrouwen is de stem in jouw hoofd die je eraan herinnert dat jij  uitdagingen kunt overwinnen. Hoe versterk je deze stem? Door je successen te vieren, door jezelf eraan te herinneren wat je hebt bereikt. Hoe bereik je jouw doelen? Door constant op jouw doelen te focussen en ze duidelijk en specifiek te maken. Een rapper is bijna constant bezig met zijn/haar zelfvertrouwen. Het schrijven van teksten, het oefenen van songteksten en het uitvoeren van die songteksten, dienen als herinneringen aan zijn/haar successen en doelen. Deze momenten zijn een constante versterking van zijn/haar vertrouwen. Vertrouwen dat de basis is voor het behalen van succes!

Ben je het eens hiermee of denk je dat er meer is om succes te behalen?

Reageer hieronder en deel deze blog!

2 antwoorden op “De sleutel tot het succes van een rolmodel.”

 1. Hello ,

  I saw your tweets and thought I will check your website. Have to say it looks really nice!
  I’m also interested in this topic + have recently started my journey as young entrepreneur.

  I’m also looking for the ways on how to promote my website. I have tried AdSense and Facebok Ads, however it is getting very expensive. Was thinking about starting using analytics. Do you recommend it?
  Can you recommend something what works best for you?

  Would appreciate, if you can have a quick look at my website and give me an advice what I should improve: https://janzac.com/
  (Recently I have added a new page about Rockwall Investments and the way how normal people can make money with this company.)

  I wanted to subscribe to your newsletter, but I couldn’t find it. Do you have it?

  Hope to hear from you soon.

  P.S.
  Maybe I will add link to your website on my website and you will add link to my website on your website? It will improve SEO of our websites, right? What do you think?

  Regards
  Jan Zac

  1. Hi Jan,

   Thanks for checking out my website. Great that you have started your journey as an entrepeneur. I will take a look at your website and give you any feedback I might have.

   Kind Regards

Reacties zijn gesloten.